Hogy leszek szimulátor versenyző?

Ha már szemezel a szimulátorozással, biztos gondolkoztál rajta, hogy lehet eljutni arra a szintre, hogy a világ élvonalával szállj harcba, az egyre növekvő díjazásért . Ennek folyamatát próbáljuk felvázolni számotokra, a saját megfigyeléseink alapján.

Természetesen nincs két egyforma szimulátor versenyző , sem képességekben, sem mentalításban, így ezt a folyamatot csak keretként értelmezze mindenki, amit magára tud szabni.

szimulátor versenyző

A kezdés a versenyzővé válás útján.

Ami nélkül nem fog menni az egy kormány, ehhez itt találtok egy kis útmutatást. Ezt mindenki a pénztárcája függvényében ki tudja választani, illetve időközben tudja fejleszteni természetesen .

A következő lépés, a szimulátor program kiválasztása.

Ha megvan a kormány, és harcra kész, az első javasolt szimulátor, részünkről az Assetto Corsa.

Ebben nagyon jól meg lehet tanulni a pályák és az autók fizikájának működését. Első körben ajánlott egy autó–egy pálya kombóval megtanulni jól autózni. Szépen körről körre gyorsulva. Itt találhattok még pár tippet az induláshoz.

szimulátor versenyző
Akár legendás 190-es EVO DTM volánja mögött ülsz, akár egy hipermodern AMG GTR-ben a cél ugyan az.Legyünk gyorsabbak!

Harmadik lépés, teszteld magad.

Amikor magabiztos vagy már, úgy érzed jól mész, kész szimulátor versenyző vagy, érdemes letölteni, az RSR nevű ranglista programot. Ezzel el tudod magad helyezni a ranglistán, mennyire is mész jól. A cikk alján , és a linkelt csoportunkban megosztjuk a letöltési linket.

4. Mélyedjünk bele

Ez után jöhet a setup tanulmányozása, mit mire állítsunk? Ez másodperceket tud gyorsítani rajtad, ha ügyesen csinálod.

A setup és a taktika is a versenyzés szerves része.

5. Bővítsük a repertóárt az igazi versenyzővé vállással.

Ezen a ponton jó esetben már gyors vagy, érdemes akár az Iracingbe, vagy Raceroomba belekostólnod, egy-két competitiont megcsinálnod. Viszont az éles verseny más kompetenciákat is igényel , mint a time attack.

Itt sokszor nem ott fékezel, ahol szeretnél, mert az előtted lévő máshol veszi a féktávot, lecsúsztok az ívekről, figyelned kell hol van a melletted levő autó, meg kell tanulnod a versenyzői etikettet, és így tovább.

6. Verseny mások ellen

Kezdésnek szintén az Assetto Corsát tudjuk javasolni, menj versenyeket 80% körüli Ai erősséggel. Addig erőltesd ugyan azt az autó/pálya kombót míg meg nem tudod nyerni a versenyt. Aztán mehet másik autó pálya kombó, vagy erősítheted tovább az AI-t.

Vagy akár élesben is tesztelheted magad nálunk mások ellen.

7. Irány az éles verseny.

Itt már biztos vagy magadban, bekvalizod magad Raceromban egy versenyre és várod a versenyt. Közben gyakorhatod tovább az autó/pálya kombót.

Iracingben pedig valószínű MX5 Cupban fogsz kezdeni, ha a Road versenyek szerelmese vagy. Ott heti rendszerességel változik a pálya. Ott sincs más dolgod, mint begyakorolni, és indítani egy versenyt, mikor kellően masszív a pályaismereted.

Szépen ahogy egyre rutinosabban mész, mászol felfele a ranglétrán, és ha kitartó vagy, nemsokára, az élbolyban találhatod magad és már sim versenyző is vagy!

Szimulátor Versenyző Győr
Nincs más hátra, irány a pálya!

8. Lábjegyzet, és így próbálunk segíteni.

Ez a leegyszerűsített menete a dolgoknak, viszont rengeteg munkával jár hogy szimulátor versenyző legyen valakiből, átlag napi 2+ órát eddzenek az élvonalbeli pilóták.

Emelett egy csapat akivel kitapasztaljátok a jó setupokat, kormány beállításokat ,vagy magát a pályát, rakétaként tud előre repíteni, ahhoz képest, mintha saját “károdon” tapasztalsz mindent ki.

Csoportunkban szeretettel várunk mindenkit aki a szimulátor rajongó, vagy csak érdekli a téma.

Ha szeretnél egy ilyen csapathoz tartozni, lépj be új Facebook csoportunkba, itt célunk egy kiváló közösséget kialakítani a szimulátor és a motorsport szerelmesiből, programtól függetlenül.

A csoportunk itt megtaláljátok, gyertek,várunk: https://www.facebook.com/groups/546978795854282/?source_id=2225602104127698

Próbálunk mi is segíteni mindenkinek legyen akár setup, akár hardveres kérdés. Ha új kormányt vennél és megválnál a régitől, ott meghírdetheted, biztos valakinek pont ez lesz a következő szint, ami neked már nem elég.

Várunk mindenkit szeretettel!

Vagy, gyere és fejlődjünk élőben az Xstationben, a Fanatec kormányok Rád várnak, nézd meg mivel versenyeznek Lando Norris-ék:

Itt foglalhatsz is magadnak/magatoknak helyet nálunk https://xstation.booked4.us/

Kövess minket ha érdekesnek találsz minket:

Facebookon: https://www.facebook.com/xstationgyor/

Instagramon: https://www.facebook.com/xstationgyor/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük