Mi fán terem az iRacing?

Mi is az iRacing? Mitől ennyire népszerű, és hogy működik pontosan? Ha gondolkodsz, hogy belevágsz az iRacing karrieredbe, jó helyen jársz, itt segítünk kicsit kiigazodni.

Mi micsoda?

Elsőre,sőt még másodikra is furcsának tünhet az iRacing, jogosítványok, ratingek, különböző ligák, és egy 90-es éveket idéző netes bejelentkező felület, ne aggódj, mindenki csak nézeget először és jpgpsan teszi fel a kérdést, ez most tényleg az? Vagy rosz helyre jöttem?

Az alapok:

Az iRacing egy amerikai cég, hamisítatlan amerikai hozzáállással, ami ebben az esetben azt jelenti, a funkcionális dolgokra helyezik a hangsúlyt, nem a körítésre. Ez mindenképpen előnyére válik, még ha elsőre furcsa is a felület, és a körítés.

Mitől ilyen népszerű?

A népszerűságét egyrészt a nagyon jó fizikájának köszönheti, viszont van a piacon még jópár konkurens aki ezt szintén kipiálhatja, amiben igazán kiváló a program az a versenyzés élménye.

Mindenki aki versenyzik, kap egy profilt a viselkedése nyomán, mennyire megy stabilan, hányszor hagyja el a pályát , és persze hányszor ütközik. Ez alapján, mindenki a saját képességeinek megfelelő emberekkel kerül össze, így mindegy hogy 1:50-et vagy 1:45 öt mész egy pályán a körülötted lévő 10 ember szintén ennyit megy, így éles a verseny mindig! Lerövödítve ez az a mechanizmus, amiért versenyben minden más szimulátorhoz képest többet nyújt.

Persze ennél árnyaltabb a kép:

Az iRacingben 4 kategóriában tudsz indulni versenyeken:

Road-ez a pályaversenyzés

Oval: Ez az amit mi a Nascarral azonosítunk, de rengeteg fajta van belőle.

És van belőlük a Dirt verzió ami milyen meglepő: terepen ugyanez a forgatókönyv.

Az összeshez különböző karrier tartozik, így ha az egyikbe profi vagy, a másikban lehetsz teljesen kezdő is.

Miből áll össze a profilod?

Első sorban az SR-Safety Rating: Ezt arra kapod emnnyire mész stabilan, nem hagyod el a pályát, nem ütközöl.

Másrészt az iRating pontoktól: Ez abból áll össze, ahogy vezetsz, mennyi pozíciót nyersz, illetve vesztesz, milyen előzéseket mutatsz be, hogy viszonyulsz a versenyhelyzetekhez.

Ezek alapján választ melléd ellenfeleket, akik a legközelebb állnak ak képezségeidhez,

Azok a fránya jogosítványok:

A jogosítványod az SR szintedtől függ, a ranglétra a következő:

Rookie->D->C->B->A->Pro és elvileg PP ami az elit liga.

Ez dönti el milyen autókkal tudsz menni, minden szinten különböző ligák nyílnak meg, ahol indulni tudsz.

Tehát amikor elkezded monduk a Road karriered, csak Mazda Cupban tudsz majd menni, amíg ki nem mész az óvatos versenyzéseddel D ligába. Itt megnyílnak új kategóriák. Közben gyűjtöd vagy veszted az iRating pontjaid, és így kapsz ellenfeleket. A cél nyilván feljutni A licenszig, és egy masszív iRating ponttal rendelkezni.

Ehhez nem kell más, mint stabilan és jól autózni 🙂

Addig is, ha kedvet kaptatok ne fogjátok vissza magatokat!

Ha tetszett a leírás, nézz be Youtube csatornánkra, ahol az iRacing account kezdeteit is megtaláljátok. : https://www.youtube.com/channel/UC2b89xVXJNjJIXOa6_f9Zmg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük